www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Solar Nails..

55 reacties

Ik word de afgelopen tijd weer steeds vaker gebeld of gemaild met de vraag of ik solar nagels zet. Tijd voor een uitleg want inmiddels heeft de ervaring mij geleerd dat veel consumenten geen enkel benul hebben wat solar nagels precies zijn en wat het met je nagels kan doen, als je de verkeerde acryl opgezet krijgt.

IMG_5460

De naam Solar Nails is in de eerste plaats een officieel geregistreerde naam van het merk Creative Nail Design of afgekort CND. Solar Nails is geen op zichzelf staand acryl systeem maar een merknaam voor acryl waar kunstnagels mee gemaakt worden. Solar Nails werden destijds voor een iets hogere prijs op de markt gebracht dan de meeste andere acrylmerken, terwijl het toch ‘gewoon’ acrylnagels waren. Dit had alles te maken met een patent dat CND had op dit type acrylpoeder. Door de fijne structuur van de poeders kon je er hele dunne maar toch sterke nagels mee maken. In het verleden waren zij dus de enige met deze kwaliteit acryl. Inmiddels doen de acryl’s van andere merken absoluut niet meer onder in kwaliteit en heeft CND de naam van hun Solar poeders verandert in Perfect Color Powder. Nog steeds een prachtig product waar menig nagelstyliste graag mee werkt.

Maar… De Solar nagels waar ik tegenwoordig over gebeld of gemaild word, gaat helaas over kunstnagels die steeds vaker worden aangeboden bij de zogenaamde Aziatische of discount nagelstudio’s en dát is een heel ander verhaal! Zij bieden niet alleen zogenaamde solar nagels aan tegen sterk concurrerende prijzen maar vermelden er tevens bij dat het gaat om een ‘nieuw’ product, dat dunnere en sterkere nagels geeft dan de acrylnagels die in gerenomeerde salons worden aangeboden. Op zich niets illegaals maar ik wil toch mijn verontrusting over de bestanddelen van deze solar nagels met jullie delen.

De producten voor het maken van deze solar acryl worden enkel verkocht op de zwarte markt en bevatten Methylmethacrylaat, afgekort MMA. MMA is onveilig en onverstandig. Wie het produceert, verkoopt en distribueert, is in veel staten van Amerika zelfs strafbaar, in Nederland is het (onbegrijpelijk) legaal. Verkoop en gebruik van producten met MMA is naar mijn mening een groot gevaar voor de volledige nagelindustrie. Ernstige ongewenste huidreacties en permanente nagelmisvormingen zijn slechts een deel van de risico’s van het gebruik van MMA. MMA is daarnaast zo hard voor de natuurlijke nagelplaat, dat het tot pijnlijke breuken kan leiden, wat weer kan resulteren in ernstige infecties of zelfs blijvende schade aan de nagelplaat en het nagelbed.

IMG_5461.JPG

Een ander probleem door producten met MMA is dat het product te snel uithardt en bij langdurige blootstelling het zenuwstelsel aangetast kan worden. Op de lange termijn kan het zelfs kankerverwekkend zijn. Schadelijk, niet alleen voor jou als klant maar ook voor de nagelstylisten die dit product moet verwijderen, vanwege de schadelijke stofdeeltjes die vrij komen. Daarnaast is het product, zodra het volledig is uitgehard, zó sterk en hard, dat het nauwelijks te breken, laat staan af te vijlen is.

IMG_5462.JPG
Om het product nog beter te laten hechten, worden de nagels in dergelijke salons vaak eerst heel dun gevijld. Zó dun, dat er vrijwel geen nagel meer aanwezig is. Hierdoor wordt dat stukje nagel, dat nog aanwezig is, erg gevoelig en vaak ook pijnlijk.

De twee bovenstaande foto’s zijn helaas beide realiteit, genomen bij collega nagelstylisten..

 

Omdat het beroep ‘Nagelstyliste’ in Nederland een vrij beroep is, wordt er vanuit de overheid geen controle uitgeoefend op het gebruik van MMA. Ik vind dat onbegrijpelijk. Ik hoop dat ik met deze blog toch enigszins heb kunnen uitleggen dat het echt niet verantwoord is om in dergelijke salons hun solar nagels te laten plaatsen…

Heb je solar nagels laten plaatsen bij zo’n nageldiscounter en wil je liever overstappen naar een nagelsalon die wel met veilige producten werkt, hou er dan rekening mee dat veel nagelstylistes dit niet voor je willen afvijlen vanwege de chemicaliën in het product. Daarnaast kan de afvijl-sessie voor je beschadigde nagel behoorlijk pijnlijk zijn. En als je natuurlijke nagel ernstig is aangetast, kan daarna de hechting van eventuele nieuwe kunstnagels een groot probleem worden.

Het heeft even tijd nodig, maar het is vaak wel mogelijk om weer gezonde nagels te krijgen. Gemiddeld groeit een nagel 3 mm per maand. Je nagel heeft dus zeker een half jaar nodig om volledig ‘uit te groeien’ en te herstellen.

IMG_5464.JPG
Mijn tip voor iedereen die overweegt om binnenkort aan de acrylnagels te gaan: Vraag in godsnaam voordat je een behandeling bij een nagelsalon laat doen, of er gewerkt wordt met MMA-vrije producten. Is dit niet het geval, draai je om en ga op zoek naar een salon die wel met veilige producten werkt. Het kan een hoop leed voorkomen en geloof me.. De acryl’s waar de meeste Nederlandse nagelstylisten mee werken zijn uiteindelijk kwalitatief echt veiliger en beter voor je nagels!

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

55 thoughts on “Solar Nails..

 1. Goed om even te lezen, met als enige kanttekening op dit artikel dat de Perfect Color Powders absoluut niet hetzelfde zijn als de Solar Powders. Het is een totaal nieuwe poedersoort, uitgebracht in 2001. De producten van CND zijn op geen enkele manier in verband te brengen met ‘DE’ Solar Nagels, behalve dat andere producenten de merknaam hebben gestolen. Net zoals ze nu ook met de merknaam ‘Shellac’ doen. Ondanks dat een ‘gellak’ zo kan heten, is het absoluut niet ‘DE’ CND Shellac.

  Bij vragen over CND en over hun producten, neem gerust contact op met CND Benelux (Beauty XL) of benader een CND Opleidingscentrum / CND Education Ambassador in jouw buurt.

  Groetjes,
  Wendy Vink
  CND Education Ambassador
  Eigenaar Pika-Nails

  Liked by 1 persoon

  • Wendy,
   Top dat je reageert, dankjewel. Je reactie staat onder de blog. Duidelijkheid voor alles. De branche is te mooi om zo verpest te worden!

   Like

   • Helemaal mee eens, Marjolein! Topbranche om in te mogen werken! Verder erg blij met het artikel hoor ;). Heb hem ook verder gedeeld op Facebook. Hoe meer bewustheid over Solar Nails, hoe beter!

    Like

   • Dank je wel en fijn dat je deelt, Wendy.
    Ik maak me ernstig zorgen over bepaalde ontwikkelingen binnen de branche en vind dat wij als serieuze ondernemers, dit soort misstanden aan de kaak moeten stellen.

    Like

 2. idd cnd is het allerbeste nagelmerk zowel voor acryl en shellac,kost wel wat dus voor de shop klanten met de goedkoopste prijs ,jammer dan doe je het met minder! Kwaliteit boven kwantiteit!

  Like

  • Hoi Alice,

   CND is absoluut een prachtig merk. Waar het mij echter om gaat is dat veel consumenten misleidt worden door de discounters die beweren dat ze kwaliteit bieden. Sterker nog, ze werken met producten die slecht voor de gezondheid zijn. Een killer voor iedereen die in de branche werkt!

   Like

 3. Ik kocht vroeger ook altijd dure merk producten maar ben toch maar over gestapt naar een goedkope aanbieder op de zwarte markt in Tessenderlo welke dezelfde kwaliteit levert.
  Het Is identiek hetzelfde als Nail Creation.
  Ondertussen weet ik nu ook dat dit een ex medewerker van Nail Creation is welke voor zichzelf Is begonnen en direct bij de producent koopt.
  wat ik wil zeggen Is dat ook hier kwaliteit te krijgen Is.
  Ik betaal daar €5,– voor 20 gram acryl poeder.
  Nu betaal ik alleen voor mijn product in een simpel maar degelijke verpakking en niet meer voor een luxe winkel met veel personeel en reclame.
  Vijlen kosten daar €12,– voor 50 stuks

  Like

 4. Angela
  Helemaal mee eens.
  als gerenommeerd merk zou ik me ook niet druk maken om die paar Vietnamesen op de bazaar in Beverwijk.
  Verkoop van complete systemen bij kruidvat, hema en mediamarkt zijn een Veel grotere bedreiging voor de nagelbranche.
  Daar moet een computer verkoper mensen gaan adviseren over hoe je nagels moet zetten.

  Like

  • Daar heb jij absoluut een punt Shinta! Ik ben de afgelopen tijd al heel wat klantjes kwijt geraakt door de acties van dergelijke webwinkels. Wel vaak gebeurt dat ik de klanten van ellende kan afhelpen omdat ze geen idee hebben hoe de materialen aangebracht moeten worden. Toch vond ik een waarschuwing voor stoffen als MMA wel weer op zijn plaats. Uiteindelijk is dit een absoluut gevaar voor de gezondheid.

   Like

   • Marjolijn.

    MMA zit toch in de vloeistof en niet in de poeders.
    Zou er echt nog zo veel MMA tussen zitten?
    Ik gebruik de blauwe Liquid met sterke geur. Absoluut MMA vrij.
    Ik heb eens geroken aan die liquid van een Vietnamese welke solar zette maar dat rook minder en anders en was kleurloos

    Like

   • In veel discount merken zit het verwerkt. Neem dat maar van mij aan!

    Like

 5. Super artikel!! Helaas onder consumenten inderdaad nog te weinig kennis om hier kritisch naar te kijken. Dit is in elk geval een mooie, waardevolle bijdrage die ik ga delen!

  Like

  • Super Miranda! Dat is nou precies waarom ik de blog gepubliceerd heb 😉

   Like

   • Ik heb er me ook in verdiept maar het Is moeilijk om er achter te komen of hè met MMA of met EMA te maken hebt.
    Ik koop nu bij een discount winkel welke op de zwarte markt van Tessenderlo verkoopt en in een winkel galerij in centrum van Hasselt een winkel heeft en heb daar de discussie aangegaan betreft MMA en EMA
    Van ieder product wat gekocht wordt. Wordt Door de leveranciers een soort product omschrijving meegegeven, ze noemen dit een msds.
    Ook komen al hun afnemets op een lijst van erkende verkopers te staan,dit is een INCI listing, Vraag dit aan je leverancier, die van mij heeft het gegeven en ik weet nu zeker dat ik een betrouwbare leverancier heb ondanks dat zij een discounters Is.
    Ik was wel niet helemaal fair tegenover haar en heb haar leverancier gecontracteerd maar ik was te klein om rechtstreeks te kunnen kopen

    Like

 6. Zo hebben we allemaal onze eigen adressen om producten te kopen.

  Like

 7. Iets te snel.. Zolang dat betrouwbare leveranciers zijn die veilige materialen verkopen is daar natuurlijk niets mis mee. Ik ben zelf nogal merkvast en wil niet steeds andere producten op mijn klanten uit proberen. Veiligheid en kwaliteit voor alles 😉

  Like

 8. Marjolijn
  Klopt maar ik ben er van overtuigd dat de meeste merken bij dezelfde producent kopen en dat alleen naam en verpakking anders zijn.

  Maar de Blog gaat over de gevaren van MMA en niet over voorkeur van merknaam.

  Like

 9. Hallo Marjolijn,

  Wat een geweldige, informatieve blog. Ik ben nog niet zolang een gediplomeerd nagelstyliste en had nog nooit van solar nails gehoord, maar ik weet nu wat voor uitleg ik kan geven als een van mijn klanten vraagt om deze nagels. Ik werk zelf gelukkig met een super product zonder MMA namelijk Magnetic, heb nog van niemand klachten gehad dat ze allergische reacties hebben van dit product en hoop ook dat dit zo blijft natuurlijk.

  Groetjes Jolanda Hendriks

  Like

 10. Goed verhaal. Wat ik soms niet begrijp is dat mensen goedkope (lelijk) nagels laten zetten maar wél elke dag 7€ uitgeven voor een pakje sigaretten!!! Daar heb je geen plezier van en mooie nagels zijn je visitekaartje. Dit is mijn persoonlijke mening, dus rokers voel u niet aangevallen . 😉

  Like

  • Ik heb jaren lang goedkope nagels laten zetten en ik rook maar betekend dit dat het slecht is?? Nee absoluut niet. Mijn nagels waren totaal geruïneerd bij een nederlandse salon met “dure merken”. Ik had geen nagels meer over door het helemaal weg vijlen iedere keer.
   Dus ja ik heb heel veel plezier gehad van mijn goedkope nagels.
   Ik zou zeggen probeer ze een keer dan praat je wel anders!!!!

   Like

   • Deze blog betreft slecht een waarschuwing en een gewaarschuwd mens telt altijd voor twee. Jij hebt misschien mazzel gehad, wij weten dat het ook anders had kunnen aflopen. Als je een adres weet waar ze met MMA vrije solarproducten werken: feel free en zet naam en adres hier onder! Feit blijft dat ze natuurlijk nooit een merknaam van een ander aan hun producten mogen hangen..

    Like

 11. Ik snap je punt Conny, alhoewel iedereen natuurlijk vrij is in hoe hij of zij geld uitgeeft. Wel ben ik van mening dat als je iets doet, je het gewoon goed moet doen. We zien allemaal wel eens nagels voorbij komen, waarbij je je afvraagt: OMG, bij welke beunhaas heb je die laten zetten. Jammer en zonde omdat er zoveel goede nagelstudio’s zijn, waar je wel prachtige exemplaren aangemeten kunt krijgen..

  Like

 12. MMA is troep maar heeft niets met prijs te maken.

  Dure merken besteden veel geld aan reclame, presentatie en bling bling waardoor ze duur zijn.
  Ze proberen alle studenten wijs te maken dat ze onafhankelijk zijn en alleen het merk waar zij de cursus mee geven goed Is.
  Ze raden studenten ook af om over te stappen naar een ander merk.

  Discount merken zijn vaak van dezelfde kwaliteit maar wel goedkoper omdat ze geen zware reclame campagnes hebben en het zonder bling bling doen.

  Om nu te zeggen dat in discount merken vaak MMA zit is grote onzin met als enig doel om mensen bang te maken. Solar met MMA wordt sporadisch Door Vietnamesen en Chinezen gebruikt.

  gewoon op de verpakking lezen wat er op staat en enkel betalen voor je product en niet voor een te luxe pot en een te luxe doos erom en nog een duur plastieken erom en gepresenteerd krijgen in een te dure tas.

  Like

  • Hoi Leon,
   Vanuit het oogpunt van een fabrikant of distributeur van een zogenaamde discounter, kan ik mij jouw verhaal voorstellen.Ik zeg ook nergens dat het in alle discount merken zit. Het is echt niet aan mij om over merken te oordelen. Ik noem geen enkele merknaam, behalve die van CND omdat zij de enige echte solar acryl en liquids op de markt brengen. Ik heb echter als allround nagelstyliste wel degelijk te maken met klanten die mij om raad komen vragen, nadat ze een over-irritatie, schimmel of beschadiging op of rond hun nagels hebben, NADAT zij hun nagels hebben laten doen door mensen (of in salons) die blijkbaar niet in de gaten hebben ( of het niet uitmaakt), wat voor bestanddelen er eigenlijk in hun producten zitten. Voorkomen is beter dan genezen, lijkt mij. Dit soort stoffen worden in Amerika namelijk niet voor niets verboden!

   Like

 13. ik kom zal jaren bij een aziatische salon en heb solar nagels , er is nog nooit op mijn eigen nagels te diep geveild en ijn eigen nagels zien er super gezond uit onder de solar laag,

  ik heb jaren bij een nederlandse salon mijn nagels laten doen en daar waren mijn nagels meer verpest , dit heeft de aziatische salon wel opgelost voor mij waardoor mijn nagels nu weer mooi zijn . dus niet alle salons aziatisch of niet werken goed .

  Like

  • Beste Tine,

   Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Ik ben blij dat jij het getroffen hebt. Helaas wijst de praktijk anders uit en dit heeft o.a te maken met de chemische producten waar dit soort salons mee werken.
   Dat is niet goed voor de branche maar zeker niet voor de consument.

   Like

  • Tien.

   Klopt.
   MMA wordt ook steeds minder gebruikt omdat de meeste fabricant en gestopt zijn met de productie hiervan.
   grote merken krijgen het steeds moeilijker en proberen mensen weg te houden bij de goedkope leveranciers door klanten bang te maken voor MMA
   Als je al die luxe ziet bij de dure merken dan weet je dat hier een enorme winstmarge op zit. Het product is echt niet duurder maar alles eromheen maakt het zo duur

   Like

   • Hoi Angela,

    Je schrijft in je reactie: ” MMA wordt steeds minder gebruikt omdat de meeste fabrikanten gestopt zijn met de productie ervan”. Dat betekent mijn inziens, dat een aantal fabrikanten het wel gewoon in hun producten verwerken en dat het dus gewoon op de markt gebruikt wordt. En dat is nou precies de essentie van mijn blog!

    Like

 14. Hallo zit MMA alleen in acryl? Of kan het ook in een uv gellak zitten?

  Like

 15. Natuurlijk heb je nog veel andere GEL Lakken, Denise maar niet onder de naam Shellak. Bijna alle gerenomeerde merken hebben hun eigen assortiment.

  Like

 16. vind het jammer ik ben nl allergische voor alle acrylaten.dan krijg ik gezwollen ogen.kennen julie een produkt waar geen acrylaten in zitten.groetjes heidi

  Like

 17. er zijn ook salons op de zwarte markt bij de aziatischesalons die solar hebben mma vrij.
  Dus ik vind dit bericht een beetje over trokken door hun in het diskrediet te zetten.
  Heb er 5 jaar lang me nagels laten doen en nooit geen problemen gehad.
  Is dit niet omdat ze grote concurrenten voor jullie zijn omdat ze en veeeeel goed koper zijn dan jullie en dit omdat ze vooral ook veeeeeeel sneller zijn dan jullie NEDERLANDSE salons???

  Like

  • Bedankt voor je reactie. Het is echter niet overtrokken maar uitvoerig getest.De gemiddelde prijs voor een set is niet altijd duurder of langzamer in een Nederlandse salon en keuze van salon staat natuurlijk vrij. Blij dat je tevreden was!

   Like

  • Producten op de zwartemarkt Is gelijk en soms nog beter van kwaliteit dan bij de dure salons.
   Meeste salons hebben hun opleiding gevolgd bij een leverancier welke hun producten duur verkoopt en al vanaf de opleiding de studenten verteld dat alleen hun producten goed zijn.
   Ik zag deze week weer dat de dure merken complete delegaties naar Korea heeft gestuurd om aan een wedstrijd nagelstyliste mee te doen, moet toch allemaal betaald worden door de klant. Verkopers op de zwartemarkt gaan niet naar Seoul en kunnen gewoon goedkoper verkopen.
   Op http://www.nagelmarktplaats.com zie je goede MMA vrije producten van hoge kwaliteit voor minder dan de helft dan dure merken
   Ook op de zwartemarkt van Tessenderlo staat in Hal B een stand waar ze goedkoop hoogwaardige producten verkopen

   Like

 18. Ik heb 2 jaar geleden ook een keer sollar nagels laten zetten.. wist er niet veel van maar dat ze mijn nagels had afgevijld dat is zeker! ik kreeg hele pijnlijke vingertoppen en nagels ik kreeg ze er ook niet afgevijld, gelukkig kon ik bij een salon terecht die me geholpen heeft.
  mn nagels zijn nog steeds dun hobbelig en worden niet meer lang.
  durf ook geen nagels meer te zetten baal er van zo naïef gedacht te hebben.

  Like

 19. Pingback: 2014 was ons blogjaar! | www.meisjesvanmooi.nl

 20. Hoi marjolijn. Ik hebeen vraag. Ik woon in Leiden en wil weten of er ook winkels bestaan om spulen te kopen. Of is er alleen internet? Ik wil poeder aan schaffen waar je gewoon je vinger in kan steken. Maar ik wil het eerst zien. Groetjes Judith

  Like

 21. Hoi Marjolijn
  Dank je wel voor het antwoord, ik ga zoeken naar een winkel.
  En als je de nagels er nu af moet halen, heb je daar spul voor of dan gewoon remover?
  groetjes Judith

  Like

 22. Pingback: Waarom Solar je leven verwoest - BeautyCase4U.nl

 23. Ik was ook bij een azatische nagels alom geweest las al die verhalen.
  heb gelukkig wel een nagel stylist gevonden en heb gelijk de laag eraf laten halen na al die verhalen.
  De tippen zitten er wel nog op maar de acryl is eraf en ze heeft een nieuwe laag erop gezet ben blij dat die troep eraf is al had ik geen last ervan.
  bij mijn dochter lagen de nagels er met een week vanaf

  Like

 24. Vind het nog steeds onbegrijpelijk dat nagelstyliste nog altijd geen erkend beroep is.
  Hoop dat dat in de toekomst mag gaan veranderen.
  Zal een hoop leed besparen!

  Liked by 1 persoon

  • Ik denk eigenlijk niet dat dat het verschil gaat maken. Als ik ga kijken naar collega stylistes die ook een diploma hebben en er serieus n zooitje van maken wordt ik daar echt niet blij van. En dan zouden ze meteen het kappers vak ook aan moeten pakken, is namelijk ook niet erkend. Dus dit is trekken aan een dood paard vrees ik. Ik ben wel van mening dat kwaliteit uiteindelijk stand houd, de rest van wel om.

   Like

 25. Ik gebruik al 2 jaar af en aan solar maar ik heb nog nooit problemen gehad en mijn nagels zien er goed uit.
  Elk mens reageerd anders erop.

  Ik kan BV niet tegen om onder die lamp te gaan. Daarom gekozen voor solar.
  Dus het is niet ok dat solar zo wordt afgezeikt.

  Like

 26. Douglas schoon, een wetenschapper uit Amerika heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mma. Hieruit blijkt dat het absoluut niet aan te raden is als ingrediënt bij kunstnagels, maar het is niet kankerverwekkend. Je kunt dit een nog veel meer over natuurlijke nagels en kunstnagels en alles wat erbij hoort nalezen in zijn boek. Als je op Google zijn naam intikt kom je vanzelf bij alle info terecht. Een echte aanrader!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s