www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Mijn nagel breekt, terwijl ik niets heb gedaan..

11 reacties

Als nagelstyliste hoor ik heel vaak: ” Ik heb een nagel gebroken, terwijl ik hélemaal níets heb gedaan”..

2015/01/img_6652.jpg
Oké… maar hoe ben je hier dan gekomen? Je zult toch IETS  gedaan MOETEN hebben om überhaupt in een stoel tegenover mij te zitten? Hoe ben je hier naartoe gekomen , zonder iets gedaan te hebben? Ik weet bijna wel zeker dat je bent opgestaan, onder de douche bent gegaan, Je hebt je hoogstwaarschijnlijk zelf aangekleed, hebt koffie gezet, je bed opgemaakt , de was in de machine of droger gedaan, hond uitgelaten, bent in je auto of op je fiets gestapt, hier naar toe gereden..

We WETEN dat je iets gedaan hebt; nagels breken NOOIT vanzelf door helemaal NIETS te doen. Ik heb zo vaak ‘niets gedaan’ en alleen maar gezeten – tv kijkend of lezend – en in de 25 jaar dat ik nagels draag is het nog nooit voorgekomen dat er zomaar – out of the blue – spontaan een nagel af brak.

Elke dag doen mensen wel iets!
Elk moment van de dag doen mensen wel iets.!
Neem alleen maar bepaalde huishoudelijke taken, zoals koken en opruimen:

  • Afwassen – Droeg je huishoudhandschoenen?
  • Liet je “bijna” een vette deksel of pan uit je handen glippen, die je op het nippertje opving met je vingertoppen.. en dus nagels?
  • Hardnekkige etensresten op een bord of pan, echt zo irritant.. lekker met je nagel getracht het eraf te krabben?
  • Lekker fanatiek je aanrecht of fornuis schoonboenen   en frontaal tegen de tegels aan kletteren.. bekend verhaal?
  • Tijdens het weggooien van je etensresten, nooit tegen je vuilnisbak aangestoten?
  • Bij het inruimen van de vaatwasser nooit met je nagels vast komen te zitten in het bestekmandje?

Deze opsomming kan nog wel even doorgaan maar eigenlijk weet je best, dat je IETS gedaan hebt..

Ik ken mensen die nagels braken met de volgende bezigheden:

  • Bed opmaken
  • Je te strakke skinny dicht maken
  • Was uit de wasmachine halen
  • De gootsteen schoonmaken
  • Onhandig openen van een autodeur
  • Een knop van een autozitje indrukken
  • Strakke schoenen aandoen

Hele gewone, dagelijkse dingen die we allemaal wel eens doen dus!

Soms doen we iets onhandigs, we voelen dat er iets gebeurt en raken volledig in paniek. We kijken voorzichtig naar onze hand.. gelukkig loos alarm, de nagel zit er nog op. Op dat moment realiseren we ons niet dat er wellicht minuscule scheurtjes (die je niet kunt zien) in de gel of acryl zitten, waardoor een nagel – op een later tijdstip – bij het omslaan van een bladzij in een keer kan breken.

Het gaat er dus niet om WAT je doet maar om HOE je het doet. Ik heb klanten gehad, die nooit een vinger uitstaken in hun eigen huishouden maar wel elke week terug kwamen voor een gebroken nagel. Ik heb ook klanten gehad die eeuwig zwaar handenarbeid leverden en NOOIT een gebroken nagel hadden. Dus niet wat maar hoe..

Dus alsjeblieft, zeg nooit meer tegen nagelstylistes dat je NIETS hebt gedaan. We weten namelijk allemaal dat je dat WEL hebt gedaan. Ongelukjes gebeuren. Echt, soms doen we dingen met onze nagels waarbij je eigenlijk zelf ook wel weet dat het heel stom is om te doen. Maarja.. nagels kunnen heel handig gereedschap zijn, weet ik uit ervaring 🙂 Ik brak van de week zelf nog een nagel – en dat gebeurt echt zelden – omdat ik een gevecht had met de simkaart van mijn  mobiel. Ik weet dat ik er beter een pinnetje bij kan pakken maar hey.. geen zin om op te staan en even snel toch die nagel ertussen. Mazzel dat alleen de bovenste laag afbrak want het kan écht heel pijnlijk zijn. Eigen schuld, dikke bult, ik moet zo langzamerhand beter weten, toch!

Dus nu weet je in elk geval dat je de volgende keer, als je komt met je afgebroken nagel, gewoon eerlijk kunt zijn en geen smoesje hoeft te bedenken. Zeg dus niet meer dat je helemaal niets deed..Ik WEET namelijk dat het wel zo is. Vertel gewoon het verhaal en laat me even lekker meelachen om je blunder of voluit meeleven omdat je een pijnlijk ongelukje had. En terwijl je dat doet, repareer ik je nagel even. En elke vaste klant weet, dat ik dat snel, vakkundig en nog gratis doe ook!

20140518-123614-45374345.jpg

Je betaalde voor 10, dus je krijgt er 10!

Bron: Victoria Lys Hunter

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

11 thoughts on “Mijn nagel breekt, terwijl ik niets heb gedaan..

  1. Niet mee eens!
    Mijn nagels lieten gewoon spontaan los
    Dus dat kan ook ..
    En ja ze braken af maar gewoon totaal en ik was er heel keurig op en niks was niks bed op maken of skinny jeans (heb ik niet eens het figuur voor!)
    Ja handschoenen aan enz was gewoon zielig voor mijn nagrlstyliste dus nu maar niks meer heeft toch geen zin!!

    Like

  2. Ik heb altijd acrylnagels. Die zijn best wel lang. Doe er alles mee. Ook afwassen zonder huishoudhandhandschoenen. Als ik er eentje afbreek, dan is het meestal na een drietal weken en bij het onvoorzichtig graaien in mijn handtas. Als ze goed gezet zijn, breken ze inderdaad niet ‘zomaar’ af.

    Geliked door 1 persoon

    • Nou Al ik wel bijzonder Zijn, want ik doe alles al jaren met m’n nagels, zelfs zonder handschoenen, O.a. Vloerbedekking. Vd trap af trekken, verven, in de tuin werken, noem het maar op. Nog nooit dir probleem gehad. P.s. Heb wel een bliksems goeie styliste

      Like

  3. Met wellicht teveel opvulling in mijn puntschoenen en het stoten van mijn voeten of struikelen zijn een paar teennagels van blauw, alle kleuren aan het scheuren en afbladderen.
    Alleen kan ik mij niet herinneren wanneer, waar en hoe het is gegaan.

    Vol vertrouwen reken ik erop dat het uiteindelijk gewoon weer zal aangroeien.

    Maar mooi is het niet ……….

    Zonnige groet,

    Like

    • Hoi Rob Alberts,

      Bij een goede pedicure worden voor dit soort problemen ook acryl/gelnagels op de teennagels gezet om het weer netjes eruit te laten zien.
      Zoek een goede pedicure in uw buurt die acryl/gelnagels zet en u kunt met dit prachtige weer gewoon genieten in uw slippers zonder u te hoeven schamen voor uw teennagels 🙂

      Groet,
      Jolanda van Dordrecht

      P.s. als u in de buurt van Dordrecht woont:
      Pedicure and Care in Dordrecht is een pedicure die dit doet.
      http://www.pedicureencare.nl

      Geliked door 1 persoon

  4. Een nagel bovenop wens ik niet.
    Het natuurlijke aangroeien duurt nog steeds.

    Volgend jaar zomer loop ik misschien weer met mijn eigen nagels rond?

    Dank voor je tip.
    Sokken en schoenen draag ik weer.
    De herfst is vooral wisselvallig en nat.

    Vriendelijke groet,

    Like

Plaats een reactie