www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Irritaties na scheren, harsen en ontharen…

Een reactie plaatsen

th-3Die rode bultjes, geïrriteerde huid en ingroeiende haartjes die je krijgt door het scheren en harsen zijn de laatste dingen waar je op zit te wachten als de boel weer fijn bij gesnoeid is…
De afgelopen maanden bereikten ons veel vragen over hoe je dit kunt voorkomen en wat je er aan kunt doen. We hebben een en ander op een rijtje gezet en delen ze graag!

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN
Voordat je in de aanslag gaat met je scheermes, hars strips of ontharingsmiddel, neem dan de volgende stappen in acht:

• Zorg ervoor dat je nooit scheert, harst of ontharingscrème gebruikt op al reeds geïrriteerde huid. Je hebt dan namelijk een groot risico op huidinfectie en littekens.

• Reinig de huid met een milde scrub

• Voordat je onthaart, zorg er voor dat je eerst even weekt met warm water, of laat je huid minstens 3 minuten de warme stoom van de douche absorberen.

• Gebruik bij scheren een beschermende, milde scheergel, in plaats van een crème. Dit laatste kan de poriën namelijk verstoppen.

• Zorg ervoor dat je een schoon en scherp scheermes gebruikt of – als het een wegwerpmesje is – neem altijd een nieuwe. Scheer in de richting van de haargroei en trek nooit de huid strak omdat je er niet lekker bij kunt want dat kan juist voor ingroeiende haartjes zorgen.
• Zorg er na het scheren of harsen voor dat de huid goed schoon en droog is en doe er een laagje talkpoeder of kokosolie op.

MAAR WAT ALS JE TOCH LAST KRIJGT?

Als je ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch last krijgt, is dat enorm balen. Die bultjes worden namelijk veroorzaakt door ingroeiende haartjes, die vanzelf terugkrullen en de huid weer ingaan. Dit veroorzaakt een hoop ellende met alle gevolgen van dien. Soms gaan de haarzakjes zelfs enorm ontsteken, met name rond de bikinilijn. Uit ervaring weet ik dat je dan verder van huis bent… Ik kon dan bijna niet meer lopen, zitten of liggen. Het doet echt godsgruwelijk zeer!

hema scrubIk kreeg ooit van een dermatoloog de gouden tip dat de beste manier om die ingegroeide haartjes te behandelen regelmatig en goed scrubben is. Het doel hiervan is dat de dode huidcellen verwijdert worden en het haartje weer vrij komt van het geblokkeerde en ontstoken haarzakje. Ik gebruik daarvoor sindsdien een zeer milde 3 in 1 scrub van de HEMA met de zeer toepasselijke naam; Let’s attack those nasty spots! Dit product is eigenlijk bedoelt voor de onzuivere, jonge huid en het reinigt, scrubt en verzorgt tegelijk.

Het helpt fantastisch maar soms, heel soms, raakt er toch nog een haarzakje ontstoken. Daarvoor gebruik ik dan een Paracetamol maskertje. Nou denk je wellicht dat ik gek geworden ben maar echt.. het helpt de roodheid en de pijn te verlichten.teatree Gewoon twee paracetamolletjes fijn maken, paar druppeltjes water erbij ( zodat een kleiachtige substantie ontstaat) en in smeren maar. Na een paar minuten intrekken, haal ik het weer weg met water en geeft het werkelijk verlichting.

Uiteraard kun je ook aan de gang met en meer natuurlijk product als : Tea Tree Olie. Met een schoon watje drie keer per dag de ontsteking deppen. Dit verzacht en desinfecteert tegelijk. Ellen en ik hebben Tea Tree olie van ons eigen merk in het assortiment. Een flesje kost nog geen 10 euro, je doet er echt lang mee en je kunt er ook je gezicht mee reinigen of je nagels mee verzorgen 😉

WAT MOET JE NIET DOEN

Ondanks dat de geïrriteerde huid enorm kan jeuken, ga nooit krabben. Dat maakt het namelijk alleen maar erger.

Als je last hebt op je benen, oksels of bikinilijn, probeer dan even geen strakke kleding aan te doen. Deze wrijven alleen maar meer langs de geïrriteerde huid wat de genezing belemmerd. Kantoen is trouwens ok het beste materiaal om dan te dragen. Synthetische stoffen werken ook niet bevorderlijk.

IMG_7341

 

EN ALS DIT NIET (MEER) HELPT?
Sinds eind vorig jaar biedt Ellen IPL behandelingen aan. IPL is een vorm van definitief ontharen. Dan ben je natuurlijk met een paar behandelingen af van al die ellende! Voor meer informatie kun je haar altijd even bellen: 0610724883

 

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s