www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Het verschil tussen een ingegroeide en een ingroeiende nagel

Een reactie plaatsen

Rare zin, of niet? Maar er is wel degelijk een verschil tussen een ingroeiende of een ingegroeide teennagel. Wij komen dat dagelijks in de salon tegen. 

ingroeiende-nagel-186x186Ingroeiend betekent dat de nagel druk geeft tegen de teen en dat er daardoor een pijn wordt veroorzaakt. De huid is gewoon nog intact, maar kan wel rood en behoorlijk geïrriteerd zijn, zeker als je schoenen aan hebt. Zonder schoeisel zul je echter veel minder pijn ervaren.

Bij een ingegroeide nagel is er iets meer aan de hand. De huid is niet meer intact, er zijn kenmerken van een ontsteking zichtbaar en je kunt meer pijn ervaren, zelfs zonder schoenen. Eigenlijk kun je er niets op velen. Als er al langer een ontsteking is, kan er ook vaatrijk, korrelig, jong weefsel te vinden zijn in de herstellende wond. Een soort van litteken weefsel, zeg maar. In dit geval is verwijzing naar een huisarts of podotherapeut noodzakelijk. Als dit zo goed als genezen is, kunnen wij als voetverzorgers de nagel vakkundig behandelen, zodat ingroeien voorkomen kan worden.

Veel mensen nemen bij pijnlijke voeten een lekker, warm voetenbadje.. Beter is  om dit niet te doen bij nagel problemen. Als de oorzaak van de ingroeiing – namelijk de nagel – niet eerst in de goede vorm wordt gemaakt, kan het door dit voetenbadje en het verweken van de huid, juist verergeren. Hierdoor raakt de nagel sneller ingegroeid en kan een wond worden veroorzaakt. Niet doen dus!

Hoe kan het dat je teennagels ingroeien? We zetten alles even op een rijtje:

  1. De vorm van de nagel en de teen passen niet helemaal lekker bij elkaar. Dat kan verschillende oorzaken hebben, denk aan verkeerd schoeisel..
  2. Door een trauma; de nagel raakt beschadigd en heel kort, waardoor de nagel gaat ingroeien.
  3.  De nagel is verkeerd geknipt of afgescheurd. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen… Niet te kort knippen en laat die hoeken met rust!

bron: Beautyspot.nl

Wat kunnen Yvet en ik voor je doen als je last hebt van je teennagels?

Allereerst zullen we de nagel in kwestie goed bekijken. We checken de urgentie, of er een ontsteking zit en uiteraard of het voor ons verantwoord is om iets aan de nagel te doen. Als het te erg ontstoken is, verwijzen wij door naar de huisarts of een podotherapeut. In het gunstigste geval kunnen wij de nagel gewoon zelf behandelen. Allereerst gaan we zorgen dat er ruimte ontstaat tussen de huid en de nagel, zodat de geirriteerde huid kan genezen. In de vervolgbehandeling(en) zullen wij ervoor zorgen dat de nagel weer een goede vormt krijgt.. Als de irritatie helemaal weg is , kunnen wij zelfs een nagelreparatie met speciale UV gel toepassen, om de nagel er toch gewoon MOOI uit te laten zien. Deze methode kan zelfs helpen om de nagelgroei in de goede richting te begeleiden of over het moeilijkste punt heen te helpen.

Tip voor thuis:

Mocht het je nou gebeuren dat een nagel toch verkeerd afscheurt of afbreekt, dan is het belangrijk dat de nagelhoek zodanig in model wordt gebracht tot de hoek afgerond is. Als deze nagel groeit, blijft die niet steken in de teen maar kan door de ronde vorm over het pijnlijke punt heen groeien.Dit kun je in principe thuis doen met een klein nagelschaartje of bij voorkeur met een metalen diamantvijl. Maar knip alsjeblieft nooit te veel van de hoek weg. Echt, in dit geval is voorkomen veel beter dan genezen!!

Heb je vragen of wil je een afspraak voor een voetbehandeling maken? Bel of wapp dan even met 06 2394 3402

 

 

 

 

 

 

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s