www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Hoe werkt IPL?

Een reactie plaatsen

th-3Als je last hebt van ongewenste haargroei, dan is de kans groot dat je al van alles hebt geprobeerd om de overbeharing in te dammen.  Scheren, ontharingscreme, epileren, harsen, waxen… De ene behandeling is nog pijnlijker dan de ander, maar in alle gevallen komen de haren vroeg of laat weer terug. Bij IPL is dat anders. Kies je voor ontharen met IPL, dan heb je -na een paar behandelingen- grote kans dat de hoeveelheid haar met wel 80 of zelfs 90% gereduceerd wordt. Maar hoe gaat een IPL behandeling eigenlijk in z’n werk?

Als je nog nooit een IPL behandeling hebt ondergaan, zullen we allereerst een intakegesprek met je doen. Tijdens de intake bekijken we het te ontharen gebied en geven je advies over wel of geen IPL-behandeling ondergaan. Ook zal je in de regel een indicatie krijgen van het aantal behandelingen dat je nodig zal hebben. Let wel: dit zijn altijd indicaties! Een 100% sluitende garantie zal je in de regel niet krijgen.

Voordat je de eerste IPL-behandeling ondergaat, moet je je voorbereiden. Dit doe je door uit de zon en onder de zonnebank vandaan te blijven en daarnaast is het beter om geen bruin zonder zon producten te gebruiken Verder mag je enkele weken voor de behandeling niet epileren of harsen. Zou je dit wél doen, dan worden de haren met wortel en al uit het haarzakje getrokken en kan het haarzakje dus later, tijdens de IPL-behandeling, niet bereikt worden.

Voordat je behandeld wordt met het IPL-apparaat, wordt er meestal een geleidende en verkoelende gel aangebracht. Overigens zijn er ook IPL-apparaten en technieken die werken zónder gel, dus vraag dit bij twijfel na aan de behandelaar. Na het eventueel aanbrengen van de gel volgt de IPL-behandeling zelf. Deze is pijnloos, hoewel de huid wel wat gevoelig kan zijn (alsof er een elastiekje tegen je huid geschoten wordt). Mocht het toch gevoelig zijn, dan passen wij de instelling van het IPL apparaat daar op aan. Is de IPL-behandeling ten einde, dan wordt de gel verwijderd. In veel gevallen wordt het behandelde gebied nadien nog ingesmeerd met een creme dat een kalmerend effect heeft op de huid.

Appeltje, eitje toch? Oh ja… als extra service geven we je na een jaar nog een extra behandeling om de boel nog even na te lopen.

Wil je meer informatie over de IPL behandelingen, bel of wapp dan even met Ellen van der Vegt: 06 1072 4883 of zet een reactie onder dit bericht. Voor prijzen verwijzen wij je naar deze link.

 

 

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s