www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Vooroordelen over wat ik doe #nextgenerationmarketing

Een reactie plaatsen

12615355_10204985281344520_4456143636571003944_o-1Naar aanleiding van mijn blog van afgelopen donderdag , over de Kyäni producten, heb ik echt enorm veel reacties gekregen. Van positieve en geïnteresseerde, tot behoorlijk negatieve. De meest negatieve was wel hoe ik het in mijn kop haalde om me met zo’n piramidespel bezig te houden… Pardon?

Kom op, een fijne ervaring met een product wil je het liefst met zoveel mogelijk mensen delen! Jullie zijn bij de meisjes van mooi niet anders gewend, dat we spontaan producten van anderen aanprijzen. Alleen verdienen we daar niets aan en dat doen we door netwerkmarketing dus wel!

Weet je wat? Ik geef je een gratis (klein) lesje over “netwerkmarketing”. Blijf nog even hangen, want het is echt heel interessant! Ik denk namelijk dat de meeste mensen werkelijk geen idee hebben, wat het nou eigenlijk precies inhoudt.

Netwerkmarketing is een hele gewone marketingstrategie en zul je steeds meer gaan tegenkomen. Men noemt het niet voor niets next generation marketing. En ondanks dat, wordt er door behoorlijk wat mensen met veel wantrouwen naar gekeken. Hoe komt het toch dat men zo veel bedenkingen heeft, als het op netwerkmarketing aankomt?

Denk je werkelijk dat de zogenaamde merknaam producten, die je in de winkels koopt veel beter zijn? Alle grote bedrijven spelen hier maar al te graag op in, door hun producten zo groot mogelijk in de media te zetten. En omdat je het op tv ziet, de radio hoort en onderweg in bushokjes ziet hangen – op van die dure, grote, schreeuwende posters , denk je natuurlijk dat deze producten super zijn.. Of vergis ik me?

En wat denk je van alle reclame kosten, die deze merken jaarlijks betalen aan tv, radio en de bladen? Denk je niet dat die kosten uiteindelijk door de consument – dus jou en mij – betaald worden? In de praktijk blijkt dat wat er in de reclames gezegd wordt ver van de werkelijkheid af staat. Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt om met een theelepel afwasmiddel die hele vieze, vette vaat af te wassen, en die – voor mij eigenlijk te – dure dagcreme gaf bij mij alles behalve dat liftende effect. Je snapt mijn teleurstelling, ik had namelijk niet 1 maar 3 tubes gekocht vanwege de korting die ik kreeg…

De producten die via netwerkmarketing in de markt worden gezet, zijn vaak van gelijke of zelfs veel betere kwaliteit. Doordat deze producten minder bekend zijn, zullen zij op kwaliteit de concurrentie moeten aangaan met alle grote merknamen. Daarnaast bieden deze producten het voordeel dat ondernemende types – zoals ik – er extra voordeel uit kunnen halen.

Hoezo een piramidespel ?

Dit is waarschijnlijk het meest gehoorde vooroordeel, maar dit maakt het niet minder onjuist. Bij een piramidespel wordt er een bedrag uitgekeerd puur voor het aanmelden van nieuwe leden. Hoewel er bij netwerkmarketing vaak wel een beloning wordt uitgekeerd bij het aanmelden van nieuwe leden, is dit absoluut niet waar het om draait.

Door netwerkmarketing verkoop ik echt niets anders dan een goed product. Je hoeft er helemaal geen lid voor te worden hoor! Door voedingssupplementen via mijn blog te verkopen, kan ik th-2gewoon een leuk bedrag bij verdienen, naast de inkomsten uit mijn salonnetje. Hierdoor krijgt de door jouw bedachte ‘piramide’ van netwerkmarketing ineens dezelfde betekenis als bij een gewoon bedrijf. Ook voor deze bedrijven geldt trouwens, dat er in de top van het bedrijf steeds minder mensen zijn.

Alleen de mensen aan de top verdienen eraan

Dit klopt als een bus. Alleen snappen de mensen die dit zeggen vaak niet helemaal hoe netwerkmarketing precies werkt. Bij netwerkmarketing bouw je namelijk aan je netwerk onder jezelf. Daarmee geldt dus dat iedereen aan de top staat van z’n eigen netwerk. Logisch dus dat de mensen aan de top het meeste verdienen! Wel geldt dat mensen die het al langer doen in de meeste gevallen een groter netwerk onder zich hebben, waardoor zij er ook meer aan verdienen. Maar de verdiensten van deze mensen gaat op geen enkele wijze ten koste van de andere marketeers. De regels van het verdienmodel zijn namelijk voor iedereen hetzelfde, dus kan ook iedereen hetzelfde bereiken.

Ik ken niemand die geïnteresseerd is

Een van de grootste fouten die de meeste mensen maken is om andere mensen al vooraf te beoordelen. Iedereen komt voor deze industrie in aanmerking! Ervaring leert zelfs dat de mensen waarvan je het meest verwacht dat ze het niet zouden doen het grootste netwerk creëren. Waar het meestal op neerkomt is dat mensen niet weten hoe ze anderen moeten overtuigen van wat ze zelf al weten: dat netwerkmarketing meer potentie heeft dan welke andere baan ook. Uiteindelijk wil vrijwel iedereen meer geld verdienen met minder werk.Als ze namelijk van tevoren al precies wisten hoe ze 5 tot 10 echte toppers konden introduceren en daarmee hun salaris direct konden vervangen, dan hadden ze direct zonder twijfels gestart.

Ik ben geen netwerker

Onzin! Stel: Je gaat eten bij een restaurant in de buurt. Je bent heel tevreden over het eten, de service en de entourage. Je checkt vervolgens in op Facebook, met een foto van je zalige gerechtje, zet er bij hoe geweldig je het vindt en deelt je berichtje met je Facebook vrienden waarvan 20 vrienden er vervolgens in de weken daarna ook een hapje gaan eten. Krijg jij daar commissie van? Bij netwerk marketing wel, maar dan krijg je niet alleen een commissie voor elke vriend uit je netwerk die – misschien wel voor de rest van zijn leven – in dit restaurant gaat eten, maar ook van alle mensen die via die vrienden bij dat zelfde restaurant gaan eten. En dat alles omdat jij enthousiast vertelt over je eigen ervaringen. Hoe cool is dat?!

Wil je meer weten over de producten en het verdienmodel van Kyäni ? Mail dan even naar: marjolijn@meisjesvanmooi.nl of bel me op tel:  06 23 94 34 02

12467951_1062425417154356_517688511_n

 

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s