www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Gluten vrije nagellak??

Een reactie plaatsen

nail-polishIk heb de afgelopen weken steeds vaker de vraag gekregen of mijn nagelproducten 100% natuurlijk en glutenvrij zijn. De dames die het laatste vroegen, hadden een gluten-allergie en waren als de dood dat zij een reactie zouden krijgen, na het laten lakken van hun nagels.

Inderdaad zie je de laatste tijd steeds meer advertenties, waarin ‘100% natuurlijke en gluten-vrije nagellakken’ worden aangeboden. Geloof me, het is onmogelijk om 100% natuurlijke nagellakken te maken. Er zitten altijd wel chemische stoffen in de lakken. Hoe kunnen ze anders sneldrogend, hard en glanzend zijn?

Nagellak blijft een lak. Nagellakgebruikers willen graag een keuze kunnen maken uit een uitgebreid kleurenpalet en dat hun nagels strak gelakt worden. Hiervoor heb je nou eenmaal ingrediënten nodig, die niet 100% natuurlijk zijn.

En voor hen die een gluten allergie hebben; 1% van alle mensen hebben een gluten intolerantie en dan alleen als zij gluten eten, niet omdat ze het op hun huid of nagels zouden krijgen. Of eten ze de nagellak er soms af?

Ik noem dit een typisch geval van hele bizarre en bang makende marketing. Het soort marketing waar de nagelbranche en jij – als consument – eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Ga er maar vanuit dat ook de nagelbranche niet stil blijft staan. Er worden continue onderzoeken gedaan om de producten te perfectioneren en gebruiksvriendelijker te maken.

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s