www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Het taboe rondom Botox en fillers

2 reacties

th-3Onze huid wordt beïnvloed door tal van factoren. Denk aan hormonen, genen, stress, eet- & drinkgewoonten maar ook het toeslaan van de tand des tijds. Eerlijk is eerlijk, bij het verstrijken van de jaren zijn er zaken die er niet echt zo fris en fruitig uitzien als je zou willen. Sommige vrouwen ergeren zich eraan, anderen worden er zelfs diep ongelukkig van. Neem die rimpels of het volumeverlies in je gezicht, wat ooit rond, zacht en glad was is helemaal verdwenen.  Of je voelt  je onzeker over bijvoorbeeld de toenemende huid boven je oog , maar een cosmetische ingreep weerhoudt je ervan om er iets aan te laten doen. Mazzel dat we in een tijd leven waarin er zo veel mogelijk is op het gebied van huidverbetering middels Botox en fillers.

Er rust helaas nog steeds een taboe op Botox en fillers. Why? Is het slechts betaalbaar voor de BN’ers en high society? Of is het stiekem al heel gebruikelijk en toegankelijk, maar loopt men er liever niet mee te koop? Nagenoeg iedere BN’er (man (!) en vrouw) die geregeld op televisie komt, laat zich met Botox en/of fillers behandelen. De enkele BN’er die ervoor uitkomt, gaat flink over de tong. Maar waarom? Ben je minder serieus te nemen wanneer je op bezoek gaat bij de cosmetisch arts?

Iedereen die er niet voor uitkomt – maar zich ondertussen wel met Botox en/of fillers laat behandelen – heeft kenmerkende gelaatstrekken. Iedere professional – evenals de personen die het zelf ook hebben laten doen – ziet vaak exact wie wat heeft laten doen. Daar is ook niks mis mee. Nagenoeg iedereen die bij “In de kreukels” van Sophie Hilbrand in beeld kwam en ontkende een cosmetisch arts te bezoeken, heeft zich laten behandelen door een cosmetisch arts. Nou en? Oke, je hebt hele extreme gevallen, waarbij duidelijk is te zien dat men is doorgeslagen. Het lijkt bij die personen net alsof ze een mombakkes voor hebben. Heel lelijk. Maar dat zie je bij alle disciplines van semi en permanente cosmetische behandelingen terug. Sommige mensen houden nou eenmaal van extreem en weten van geen ophouden. Of ze hebben zich jaren terug laten behandelen met stoffen die nog helemaal niet zo goed ontwikkeld waren als tegenwoordig.

Hoe dan ook, iedereen is het er toch wel over eens dat de meeste BN’ers die geregeld op televisie komen er gemiddeld beter uitzien dan de meeste mensen die niet op televisie komen. Ondertussen is de beroepsgroep NVCG (Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde) erg professioneel en snel groeiend. In de meeste plaatsen en steden zijn (meerdere) cosmetische klinieken gevestigd. Bijna zonder uitzondering succesvol.Stiekem wéét iedereen dus al dat een cosmetische behandeling met Botox of fillers aan een fris en fruitig uiterlijk kan bijdragen. Heel jammer dat er nog weinig openheid over is.  Laat iedereen gewoon doen waar die zich goed bij voelt!

12498608_10204885350766318_572433126_nMet dat laatste in ons achterhoofd hebben Ellen en ik de stoute schoenen aangedaan en een klein iets laten doen bij een cosmetisch arts. Niks extreem, echt klein maar met een duidelijk resultaat. Na twee weken is het uiteindelijke resultaat optimaal te zien. Uiteraard zullen we dan nog een keer foto’s laten zien.

Heb je de foto’s goed bekeken? Inderdaad zijn de lippen van Ellen iets opgevuld met fillers en heb ik wat Botox boven mijn wenkbrauwen en op mijn jukbeenderen gekregen. Ik ben erg blij met het resultaat want dat betekent dat ik een ooglidcorrectie nog best even kan uitstellen. Dat, in combinatie met mijn vollere jukbeenderen, maakt dat iedereen me er  uitgerust en goed uit vindt zien. Het is trouwens voor mezelf een soort van opluchting omdat fronsen best vermoeiend is en nu kan ik dat niet meer. En Ellen…  heeft eindelijk de lippen die ze altijd al wilde hebben. Om te zoenen! Eind goed, al goed en niks taboe of geheim voor ons. Iets wat mooi of fijn is, delen wij graag, you know us!

In het land der rimpels lijkt het af en toe wel een doolhof. De ene rimpel is de andere rimpel weer niet, botox is wel goed voor je fronsrimpel, maar bijvoorbeeld weer niet geschikt voor de rimpels om je mond… Maar waarom is het eigenlijk niet handig om een filler voor je fronsrimpel te gebruiken en Botox in de rimpels rondom je mond te spuiten? En ook heel belangrijk; Waar laat je het doen? Even geduld nog want daarover blog ik volgende week meer 😉

 

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

2 thoughts on “Het taboe rondom Botox en fillers

 1. Eerlijk is eerlijk, bij het verstrijken van de jaren zijn er zaken die er niet echt zo fris en fruitig uitzien als je zou willen. En dat niet alleen ons gezicht ,maar heel ons lichaam .dus ? Ik begrijp dat deze ingrepen goed zijn voor de kassa.Maar wat is lelijk en wat mooi ,wie bepaald dat en als je er geen geld voor hebt ?Ik vind het een verkeerde gang van zaken .Waarom wordt er gepropageerd dat ouder worden lelijk is ?Medische noodzaak is anders. zo denk ik er over.

  Like

  • Hoi Ineke,

   Er is niemand die dat propageert. Ik zeker niet. Maar wat de een acceptabel vindt, is voor de ander niet gewenst. Hoe mooi is het dan dat je er ook iets mee kunt doen? Maar wat ik al schreef. Iedereen moet gewoon lekker doen wat hij of zij wil!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s