www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

’t Zal je maar gebeuren..

1 reactie

Het moest er een keer van komen: de operatie. Een ‘vrouwenkwaal’ , zo noem ik het maar even. (Niemand zit te wachten op een hele uitleg over mijn mankementen,laten we zeggen dat het baren van kinderen zo z’n sporen kan achterlatenūüė® Maar dat is niet waar ik het in deze blog over wilde hebben).

2015/01/img_6663.jpgWe moeten opereren, dat was de uitkomst van mijn gesprek met de arts na wat getuur op de r√∂ntgenfoto’s. Ik schrok, deels omdat dat altijd eng is en deels omdat ik dacht: Shit, hoe moet dat nu met mijn salonwerkzaamheden. ZZPer, dus: geen werk, geen geld verdienen! Hoe regel ik het thuis? Ik voelde een klein paniekje op komen.
Hoelang ben ik uit de running, vroeg ik de arts. Nou, 3 tot 6 weken, reken daar maar op, mevrouw. ( Waaaah… Had ik maar een vaste baan, dacht ik. Kon ik me ziek melden!)¬†En, sprak ze streng, begin niet te snel want dan krijg je spijt. Er volgde een uitleg over de ingreep.Een datum geprikt, en alle info keurig opgestuurd gekregen.

Ik bedacht me dat ik in elk geval moest zorgen dat ik mijn vaste, trouwe, lieve salonklanten niet voor gek mocht laten lopen met uit z’n krachten gegroeide wenkbrauwen, behaarde bovenlippen en een verwaarloosde huid. Ze zijn me dierbaar, deze dames en een enkele heer.
3 dagen voor de operatie heb ik dus van ‘s’ochtends 10 tot s’avonds 10 gewerkt. Iedereen kon in elk geval 3 tot 4 weken gewoon netjes de straat op. Ze leven allemaal zo met me mee,
Hūüíērtverwarmend. Bloemen, cadeautjes, echt geweldig!
Eten voor mijn gezin vooruit gekookt, ingevroren, check!
Mijn moeder gevraagd bij te springen, check! Mijn buurvrouw gevraagd de hond uit te laten, check!
Het huis spick en span schoongemaakt, check!
Nachtponnen(ūüė©) gekocht en grote witte onderbroeken, check!
Nagellak er af, alles netjes scheren, check!
Restte me alleen nog mijn tas in te pakken.

Afgelopen donderdag moest ik me nuchter melden in het Flevoziekenhuis. 11.45 sharp.
Aldaar werd ik ge√Įnstalleerd op een bed, ondervraagd door een strenge verpleegster, bloed geprikt, groen operatie jasje aan en kreeg een bekertje vol pillen om te slikken. Heerlijk, ik gaf me over aan de tranquillizers. Tralalala‚ėļÔłŹ. ( mag ik een handje mee naar huis?)
2015/01/img_6661.jpg
Het was zo slecht nog niet! Toch had ik flink de zenuwen, narcose, onzekerheid over de pijn na de operatie. Kortom: blij als het eindelijk voorbij zou zijn!
Na 2 uur werd ik met bed en al de pr√© operatieve kamer ingereden. Tussen alle andere pati√ęnten die eveneens half stoned en allemaal met t zelfde groene operatie schortje aan en onflatteuze badmutsje op lagen te wachten.

Infuus werd aangelegd.¬†De een na de andere pati√ęnt werd ter operatie gebrachtūüė•.¬†Ik vond het lang duren…..vermande mezelf. Geef je over, El!¬†Wachten, wachten‚Ķ..¬†Na 1.5 uur begreep ik waarom..

Mevrouw, het spijt ons erg maar er is een spoedgeval tussen gekomen.
De vreselijk aardige arts-assistente kwam het me zeggen.
Huh??? Reageerde ik, halfsoezend. Ik wacht wel even hoor. Lig hier wel prima.
Nee, mevrouw, u kunt weer naar huis.
We gaan een nieuwe afspraak inplannen! Helaas, het is niet anders.
Ineens werd ik helder, tranen schoten in mn ogen. W√°t????
Arts-assistente haastte zich naar het spoedgeval en ik bleef volkomen beduusd achter. Met bed en al werd ik weer naar boven gereden , kon mijn liefje bellen om me op te halen. Kastje weer leeghalen, groen hesje uit, aankleden en in de auto…

Nou ja!IMG_6662 Aanstaande dinsdag mag ik weer. Het hele circus opnieuw ondergaan. Hopen dat het deze keer wél doorgaat.

Wat mij zo stoort hieraan:
1- ik heb hierdoor 3 werkdagen cq inkomsten gemist.
2- waarom kan ik wél overwerken voor mijn klanten en een chirurg niet voor zijn patienten?(óf is er een andere chirurg opgeroepen).
3- om 3 tot 6 weken je werk niet te kunnen doen √©n je gezin door te laten draaien is voorbereiding nodig, best veel. Zou men zich dat realiseren in zo’n ziekenhuis?
4- een operatie is best eng, je maakt je druk van te voren. Er zou best iets mis kunnen gaan.
Je leeft er naar toe emotioneel. Wat een domper als het dan gecanceld wordt.
Ik hoop van harte dat ‘het spoedgeval’ goed geholpen is en er bovenop komt.. Dan heb ik er tenminste vrede mee.
Aanstaande dinsdag is het zover, keep you posted!

Auteur: Ellen

Ondernemer @Mooi Muiderberg Blogger @meisjesvanmooi.nl Gezinsmanager @thuis

One thought on “’t Zal je maar gebeuren..

  1. Oh dat is echt heel erg! Natuurlijk ook van dat spoedje maar dat is jouw zorg niet.
    Ik den dat ik jankend naar huis was gegaan, hoe vaak kan zo iets gebeuren en waarom het hele programma niet doorschuiven? Van mij mag je witheet zijn maar dat helpt niet. Duim voor een goede operatie en een herstel wat net drie dagen minder hoeft te duren ben je weer op orde. Sterkte en liefs
    Marieke Post
    Nb. Zit in een lastige privé situatie en heb even geen tijd geld om met mijn uiterlijk bezig te zijn, eerst innerlijke orde maar graag tot ziens

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s