www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Voeten feiten..

Een reactie plaatsen

Niet iedereen is gecharmeerd van voeten en zeker niet als ze van een ander zijn. Veel mensen vinden voeten lelijk, met name die van hen zelf. Veel mensen nemen zich voor om hun voeten goed te verzorgen maar vergeten het negen van de tien keer daadwerkelijk te doen. Voeten zijn vaak ondergeschoven kindjes. Allemaal feiten waar wij in ons vak vaak mee te maken krijgen. Maar we hebben nog meer voeten feiten opeen rijtje gezet:

2015/01/img_6647.jpg
EEN
Vrouwen hebben maar liefst vier keer zo vaak last van voetproblemen als mannen. Waarschijnlijk komt dat door het te lang dragen van hoge hakken. Toch die hippe naaldhakjes maar eens vaker verruilen voor comfortabele gympen.

TWEE
Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.

DRIE
Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.

VIER
Met een stappenteller zou je waarschijnlijk meten dat je zo’n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld… Reden te meer om goed voor je onderdanen te zorgen!

VIJF
Je kunt je teennagels beter eerst met een kleurloze lak (basecoat) lakken. Je nagel is vrij poreus en als alleen een gekleurde laak aanbrengt, zou je nagel op den duur verkleuren.

ZES
Shoppen voor schoenen kun je het beste aan het eind van de dag doen. Na een dag winkelen zijn je voeten namelijk opgezwollen en heb je zowat een maat groter nodig. Stel je voor dat je ’s morgens je (nog) slanke voeten in een paar fantastische schoenen steekt en je die mooie stappers in de loop van de dag moet uittrekken, omdat ze knellen. Om van alle gevolgen (blaarvorming, eelt, likdoorns) maar niet te spreken.

ZEVEN
Volgens verschillende geneeswijzen weerspiegelen je voeten je gezondheid. De eerste symptomen van ziektes, zoals hart- en bloedvatproblemen, treden volgens hen op aan je voeten.

ACHT
Het is bijna een wonder als je geen zweetvoeten hebt. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

NEGEN
Je kunt zelf meten welke schoenmaat je nu echt hebt. Ga met blote voeten op een stuk karton staan en teken de omtrek af. Neem de afbeelding van de grootste voet en meet hier de afstand van het puntje van de grote teen tot de hiel. Dat is je voetlengte. In de tabel vind je vervolgens welke schoenmaat daarbij hoort.

2015/01/img_6646.png

TIEN
Verzorgde voeten zijn MOOIe voeten! Je kunt er natuurlijk zelf een hoop aan doen. Nagels knippen, voeten goed insmeren, zorgen dat je geen last hebt van eelt. Je kunt natuurlijk ook eens een fijne pedicure bij Hanneke inplannen. Voor € 22,- heb je al een fijne behandeling op maat. Ook voor alleen een irritante likdoorn of ander voetprobleem, kun je contact opnemen.

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s