www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Kwetsbaar zijn – gastblog van Madelon Dik

Een reactie plaatsen

Madelon Dik is 45 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van twee. Vanaf 2002 is zij zelfstandig ondernemer, omdat zij wilde werken op haar manier. Ze zegt hierover: “Zo hoef je in mijn ogen niet hard te werken als je doet wat klopt voor jou en jouw klanten én je bedrijf afstemt op hoe je de meeste waarde creëert. ” Vandaag delen we een blog van Madelon over een gevoel dat we allemaal wel kennen: Kwetsbaarheid.

IMG_5763.PNG

Mag je kwetsbaar zijn? Echt kwetsbaar? Nou ik niet hoor. Hoewel ik steeds meer deel in mijn blogs over persoonlijke inzichten en groei, ècht kwetsbaar waren ze nog niet.

Wat is kwetsbaar eigenlijk? Laten zien dat je het ook niet altijd weet, je open stellen, helemaal echt zijn: juist als het even niet goed met je gaat. Volgens het woordenboek betekent kwetsbaar zijn: ‘gevoelig gevonden worden, breekbaar, fijngevoelig, iets wat snel schade op kan lopen’. Als ik dit lees begrijp ik maar al te goed waarom ik van jongs af aan heb afgeleerd mij kwetsbaar op te stellen.

En nu ben ik daar zo klaar mee! Altijd maar flink zijn, mijn best doen, grip willen hebben. Grip waarop eigenlijk. Ik ben kwetsbaar! Ik ben een en al gevoel! En soms ben ik zo gevoelig dat woorden te kort schieten. Ik begrijp mijzelf geeneens, laat staan dat anderen mij begrijpen. Waar ik NU zin in heb: even heel overgevoelig, neerslachtig zijn en een lekker potje huilen. Ik wil niets oplossen of verklaren. Laat mij even zo zijn. Ik verlang ernaar om in deze staat van zijn HELEMAAL ECHT te zijn.

Natuurlijk wil ik kunnen verklaren waarom ik mij zo voel en wil ik weg van dit zware verdrietige gevoel. Maar hoe meer ik ervan weg wil, hoe vaster het aan mij kleeft. Ik voel letterlijk de pijn in mijn borst. Ik ben zwaar gefrustreerd en ik zeg tegen mezelf: doe niet zo moeilijk, wat is er nou aan de hand, kijk naar wat er goed gaat. Ook hoor ik mezelf denken: je moet je niet verzetten, laat het er zijn. En daar heb ik dus ook allemaal helemaal geen zin in.

Ik zie nu in, terwijl ik dit dus schrijf, dat ik dat dus te weinig durf en doe. Ik mag helemaal niet verdrietig zijn. Ik vind dat onredelijk. Immers gaat het toch goed allemaal. Een stem in mij denkt: ik mag me niet aanstellen. Ik mag mijn ‘zwakke’ kant niet laten zien. Dat hoort niet, dat is niet goed voor je, stel je voor wat ze dan van je denken… Maar help! Ik wil zo graag echt vrij zijn! Mijn diepste verlangen leven! Juist ook als ik mij rot voel!

En nu realiseer ik me dat ik pas echt vrij kan zijn als ik elk moment echt mag zijn. En dat is dus ook echt zijn als ik het allemaal even niet weet. Hieraan toegeven, zonder frustratie, gewoon even verdrietig zijn en rondhangen in het niet weten. En hier heel open over zijn naar mijn omgeving. Dit voelt zalig! Een bevrijding!

Madelon biedt diverse groeiworkshops voor ondernemers aan. Voor meer informatie kun je terecht op: http://www.madelondik.nl of direct via deze link

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s