www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Hulp bij de egelopvang..

Een reactie plaatsen

De telefoon gaat en aan de andere kant stelt de stem zich voor: “hallo met Jolanda van de egelopvang. Ik houd je aan je belofte dat we je mogen bellen als we erg omhoog zitten….”

IMG_5559.JPG
Foto: Egelbescherming

Tot 4 jaar geleden heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de Egel-en Eekhoornopvang in Naarden, een leuke, gemotiveerde groep van alleen maar vrijwilligers die proberen zieke, zwakke, aangereden en vergiftigde egeltjes in het Gooi en (verre) omstreken weer op te lappen en uit te zetten in de vrije “natuur”.
Natuurlijk komt direct de discussie boven drijven of wij ons als mensen niet eens wat terughoudender op moeten stellen met dat ‘redden ’van wilde beesten omdat dat de manier is van de natuur om de zwakken te laten verdwijnen….
Maar bij ons bestaat die natuur inmiddels uit heel veel verkeer, strak bestrate tuinen zonder struiken en groen om een nest te bouwen en heel veel gif in de vorm van slakkenkorrels en onkruidverdelgers… Daar hebben die wilde dieren ook niet om gevraagd! En het zorgt wel voor veel dierenleed.
In september krijgen de vrouwtjesegels hun jongen, vaak in nesten van 4-8 babies. En zoals bij alle mensen en dieren is dat de tijd dat de meeste slachtoffers vallen. Egels zijn zoogdieren dus zogen de moeders hun jongen in deze tijd, ze gaan als het donker wordt snel even iets te eten halen (slakken, wormen en anderen liefst beestjes), kijken daarbij niet goed uit en lopen onder een auto….
Ook jonge dieren zijn natuurlijk altijd extra kwetsbaar en zo zit de Egelopvang in Naarden bommetje vol met egeltjes en vandaar het verzoek. Egeltjes verliezen snel gewicht en daarmee hun weerstand tegen parasieten en infecties. Ze op directe wijze voedsel aanbieden wil vaak helpen en daarom worden te kleine, te lichte egeltjes ‘geflest’ en dat mag ik vanavond doen! En ik heb er zin in!

Ook zin om de handen uit de mouwen te steken? Bel dan 035-6468669, maar bedenk dat het vrijwillig maar niet vrijblijvend is en dat het geen verkapte manier is om even rond te kijken, kleine egeltjes te zien en dan nooit meer terug te komen (klinkt suf als je het leest maar gebeurt heel veel meer dan je denkt…)

http://www.egelbescherming.nl/

IMG_5672.JPG

Plaats een reactie