www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Joan tipt: de knie

Een reactie plaatsen

Om maar eens verder te gaan met tips in het rijtje veel voorkomende klachten: de knie!

De knie is van aanleg een beetje een raar gewricht! Het is een bol op een plat vlak, vast gehouden door banden en kapsel en wat kraakbeenschijfjes. Voor de cruciale plek die ze hebben in ons lijf, is het niet de meest fantastische constructie zullen we maar zeggen. Vandaar ook dat er heel wat mensen kampen met klachten van hun knieën, variërend van instabiliteit naar pijn in de knie of bij de knieschijf.
En behalve chirurgie als er echt iets daverend mis is, is de enige echte remedie: het sterker maken van je bovenbeenspieren! Kortom oefenen, oefenen, oefenen!

De bovenbeenspieren vallen in het rijtje spieren die snel verslappen, kort gezegd: wat je in 4 dagen opbouwt, is in 1 dag weg! Klinkt vermoeiend en dat is het ook! En eigenlijk is het oefenprogramma simpel: traplopen, fietsen en alle oefeningen waarbij je vanuit zit of halflig het been gestrekt heft. Knie gestrekt en dan het been optillen vanuit de heup en dat heel vaak herhalen. Het is iets minder saai, maar zeker niet makkelijker te maken door met je voet allerlei figuurtjes in de lucht te maken: een V, een rondje, streepjes of je naam te schrijven. Iets in de trend van: makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

20140720-215526-78926002.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s