www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Voetbal…. Ik heb er niks mee!

4 reacties

Terwijl ik deze blog schrijf, kijk ik uit op de vlaggetjes die mijn buren over de straat heen hebben gespannen. Plastic en elke ochtend denk ik dat het regent door het geluid wat ze maken in de wind.
Mijn voetbalhaat vond z’n oorsprong in mijn vroege jeugd. Met één tv en een enorm fanatieke vader gingen sportprogramma’s altijd! voor op de uitzendingen die ik heel graag wilde zien: Avro’s TopPop , yeah!

Mijn vader vloog bij de KLM als purser en was heel vaak onderweg. Ik denk dat ik heus heel vaak wél mijn favoriete programma kon zien maar de herinneringen aan al die keren dat de knop rücksichtslos werd ingedrukt ( ja, dat was toen nog, lieve kijkbuiskindertjes, geen afstandsbediening en maar twee netten!!!) die zijn mij als een waar trauma bijgebleven.
Aan mijn 7 jaar jongere broertje had ik ook niks want die voetbalde zelf als de beste bij de club van Muiderberg en mocht zelfs twee keer meevoetballen voor de selectiewedstrijden van Ajax. ( quote: had ik maar beter m’n best gedaan toen…)
Dussss… Midden in het optreden van The Rubettes ging het net op : tadadadaaaaaa ….Studio Sport. Woedend was ik dan! En ging mokkend naar m’n kamer. Mijn moeder probeerde dan te sussen maar ik was boos en dat was het einde van een gezellige familie avond.

Tot op de dag van vandaag heb ik een aversie tegen de wereld van het voetbal. Het hele land staat op zijn kop als oranje speelt, bedrijven gaan eerder dicht, files als er om etenstijd gespeeld wordt door ‘onze jongens’.
Ik kan me mateloos opwinden over de ridicule bedragen die in het voetbal omgaan, 22 jarige snotneuzen in auto’s van twee en halve ton, voetbal vandalisme, jankende, zichzelf ter aarde stortende spelers die niks blijken te mankeren en het aller aller ergste vind ik:
Het oeverloze geouwehoer op tv! Na- én voorbeschouwingen, eindeloze ‘als/dan gesprekken’. Het gaat maar door!
Meneer van Gaal die als een held op de schouders wordt gedragen maar die altijd onvriendelijk en bot reageert .( terwijl het toch gewoon bij zijn goedbetaalde baan hoort om een journalist te woord te staan).

Ik werk dan ook gewoon op voetbalavonden, als dat zo uitkomt.
En ik merk dat er ook vrouwen zijn zoals ik want mijn avonden zijn dan bomvol. Samen lekker klagen over de voetbal hysterie.

Het enige wat ik leuk vind, zijn de facebookgrapjes en de Whatsapp berichten die ik meteen na de wedstrijd ontvang. Meesterlijk grappig vaak en heel erg leuk gevonden. Die post ik dan en stuur ze rond. Dát dan weer wel!

Dit YouTube filmpje vond ik echt geweldig en uit de oude doos, dus toch een beetje TopPop Yeah!!

Auteur: Ellen

Ondernemer @Mooi Muiderberg Blogger @meisjesvanmooi.nl Gezinsmanager @thuis

4 thoughts on “Voetbal…. Ik heb er niks mee!

 1. Ohh,hoe heerlijk herkenbaar ! Ik haat het ook en vind het belachelijk zoals iedereen zich mee laat slepen in deze massahysterie,bij mij thuis denken ze dat ik de enige Nederlandse ben die dit absoluut niet leuk vind,hahaha,het is een spelletje en mensen hangen met open mond naar een balletje te kijken ?! En die belachelijke bedragen terwijl daar honderden straatkinderen afgeschoten zijn ( zo noem ik dit want zo gaat dat ook ) , wat is nu belangrijker: een leven of een spel ?
  Grrrrrrr.

  Like

  • Natuurlijk is het gruwelijk wat er allemaal gebeurd en worden er absurde bedragen uitgegeven aan dit soort toernooien. Maar toch kan ik het niet helpen .. Áls ze dan het veld opkomen, gaat mijn bloed sneller stromen.. Sterkte vanavond met het onbegrip van je gezin 😉

   Like

 2. Ohhhhh, jammer hoor! Ik ben al zenuwachtig voor de wedstrijd van vanavond.. HUP HOLLAND HUP!!

  Like

 3. Zelfs als “ons Holland” in een finale speelt, hoor ik tot de 2% niet kijkers.
  En ook de grappige posts voor en na een wedsrijd verwijder ik direct van mijn Timeline, dus…nee ik houd ook niet van voetjebal!
  Maar, leuke videoclip, inderdaad 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s