www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Het went nooit!

5 reacties

Ons klantenbestand is redelijk ‘steady’..
Met andere woorden, vele klanten komen jarenlang, elke 3 tot 6 weken terug voor een behandeling. Bepaalde klanten leer je soms dóór en door kennen. Je leeft mee met hoogtepunten uit hun leven als; geboortes, eerste stapjes, eerste schooldagen van kinderen, trouwerijen, grootouder worden, overlijden van ouders. Maar ook van dieptepunten als; ontslag, faillissementen, huwelijksproblemen, scheidingen, ziektes en overlijden van naasten. Aan mijn tafel zijn al heel wat traantjes gelaten inmiddels.
Je bouwt in de loop der tijd een enorme band op en ondanks dat je misschien nooit bij de klant thuis bent geweest of zelfs kinderen en kleinkinderen ‘IRL’ gezien hebt; je weet heel veel over privé omstandigheden.

Des te vreemder is het dan dat een trouwe klant, waar je lief en leed mee gedeeld hebt, zonder een onvertogen woord, van de een of de andere dag wegblijft… Toevallig overkwam het mij de afgelopen maanden voor het eerst met drie klanten. Bij twee van hen heb ik zelfs op de vrouw af gevraagd of er soms wat scheelde. Of ze ontevreden over de behandeling waren.. Beide dames zeiden dat er niets was en dat ze binnenkort gewoon weer wilde komen. En toch is het vreemd als je dan via, via te horen krijgt dat ze naar een andere salon zijn overgestapt…. Jammer want als ze een beetje opgelet hadden in de afgelopen jaren, hadden ze kunnen weten dat aan mijn tafel echt alles bespreekbaar is , ongeacht of dat nou een compliment of een klacht over mijn werk betreft. Nu blijf je toch gissen naar de reden en dat niet nodig. Voor hetzelfde geldt hadden ze je gewoon eerlijk verteld wat er aan de hand was..

En zo zit ik dus te dubben…. Klanten die na jaren zo maar wegblijven. Echt, het went nooit!

20140618-161103-58263526.jpg

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

5 thoughts on “Het went nooit!

 1. Oh, kan me dat heel goed voorstellen! Aan de andere kant ben ik ook een keer weggebleven. Niet na jaren, maar toch… Die dame bleef maar praten en babbelen tijdens de massage en ik durfde niet te zeggen dat ik dat vervelend vond. Had ik misschien wel moeten doen, besef ik nu ik jouw verhaal lees.

  Like

 2. Zoooo herkenbaar !!!!!
  Bij mij gebeurde het…: mensen die zeggen dat ze het om financiële oorzaken moeten stoppen met de nagels en dat ze je dan later ontlopen bij de supermarkt, waardoor je in een flits ziet dat er prachtige French Manicure op de nagels zitten….
  Zo jammer dat ze je dan niet vertellen dat ze over willen stappen. Je hebt inderdaad een band opgebouwd en ik heb ook altijd aangegeven dat er bij mij alles bespreekbaar is. Zal wel bij gissen blijven.

  Like

 3. Zegt meer over de klant dan over jullie dame’s !!!
  Maar leuk is het zeker niet !!! X

  Like

 4. dit is dan weer een beetje jammer..helaas gaan die dingen zo …:(

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s