www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Lastig.. Pijn in je nek!

Een reactie plaatsen

Vaak ontstaat pijn in je nek (zeer regelmatig gecombineerd met pijn in je schouders) door stress, een verkeerde houding of je wordt er zomaar mee wakker…. Een mens heeft een te lange nek voor het gewicht van het hoofd, daar ontstaan al problemen! Staat natuurlijk wel interessant als je zegt dat je pijn in je nek hebt omdat je hersenen te zwaar zijn…
Die waar je zomaar mee wakker wordt is natuurlijk heel vervelend maar verdwijnt heel vaak ook weer vanzelf! Die andere twee niet!

20140520-223547-81347186.jpg
Het simpele aan dit verhaal is dat als je de oorzaak wegneemt de klachten ook weg zijn! Dus werk aan je houding; veel mensen zitten veel gedurende hun werk en kijken naar iets dat op tafel ligt. Daardoor hangt je hoofd aan de spieren aan de achterkant en als dat lang duurt geeft dat dus problemen. Pas je werkhouding aan en beweeg regelmatig je hoofd heen en weer en draai even met je schouders.

Dat verhaal over die stress klinkt eenvoudig maar is dat in de praktijk natuurlijk niet. Heel vaak weet je waar de schoen wringt maar is het heel moeilijk daar iets aan te veranderen…. Je zou kunnen denken dat stress in die mate waarin je er lichamelijke klachten van krijgt niet gezond is, maar vaak denderen we door met z’n allen. Zorg dan wel voor ontspanning!
Al eerder geschreven over ontspanningsoefeningen, of ga iets doen wat je echt leuk vindt! (En dan niet met de kinderen naar Walibi ofzo want dat is niet goed voor je nek ). Als het niet over gaat kun je natuurlijk naar een fysiotherapeut of je boekt een massage bij Mooi!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s