www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Plotseling afscheid…

2 reacties

Naast masseren bij Mooi geef ik op maandagavond een uur gym aan wat oudere meisjes (60+) in Naarden. In het vorig seizoen kregen we het verdrietige bericht dat er bij één van mijn dames voor de tweede keer in twee jaar kanker is geconstateerd. Na ieder doktersbezoek en ook na de operatie is er niets meer aan te doen, ze wordt gewaarschuwd voor een pijnlijk ziekteproces waarin ze niets meer kunnen doen dan pijnmedicatie.

Tot grote verbazing van mijn hele groep is ze 3 weken na de operatie alweer van de partij en gaat met haar onstuitbare optimisme aan de slag. Tot november is ze van de partij, dan heeft ze zoveel pijn dat ze stopt, tot haar eigen maar ook ons grote verdriet. Begin november geven zij en haar man nog een prachtig feest vanwege haar 50-jarig huwelijk en onze hele groep is uitgenodigd. We hebben regelmatig telefonisch contact en in één van de laatste gesprekken zegt ze dat ze het fijn vindt als ik eens langs kom, natuurlijk is de belofte snel gedaan, maar de eerste weken komt het er niet van….

Gisteren ging ik langs en vlak na binnenkomst vertelde ze dat het niet meer ging, de pijn had het plezier in het leven overgenomen. De beslissing was de avond ervoor genomen, het hele gezin was het er mee eens en zo neemt ze naast de regie over haar leven, ook de regie over haar dood.
Zo fijn dat dat kan in Nederland, maar na echt afscheid te hebben genomen op een hele mooie, fijne manier was ik tot het schrijven nu, wel erg trillerig. Raar en verdrietig te weten dat deze sterke, vrolijke, altijd optimistische vrouw er volgende week niet meer is….

20140410-174520.jpg

2 thoughts on “Plotseling afscheid…

  1. Erg herkenbaar. Mooi geschreven.

    Like

Plaats een reactie