www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

#nomakeupselfie

Een reactie plaatsen

Is het jullie ook al opgevallen op de verschillende Social Media? Foto’s van vriendinnen en bekenden ZONDER een greintje make up, die vervolgens weer een andere vriendin nomineren voor de volgende foto?

De ‘blotebillenselfie’ maakt ook in Nederland een opmars. Na een enorme hype in Engeland, waar heel veel geld is opgehaald, tonen ook Nederlandse vrouwen hun ‘naakte’ gezicht zonder make-up op sociale media met de hashtag #nomakeupselfie. Doel? Solidariteit tonen met kankerpatiënten en zo veel mogelijk geld inzamelen voor peperduur kankeronderzoek van Pink Ribbon.

‘Een sympathieke actie,’ vindt directeur Susan Veenhoff. BN’ers als Quinty Trustfull, Sylvana Simons en Marlies Dekkers toonden al hun ‘naakte’ gelaat. ‘Van patiënten horen wij vaak dat ze zich ontzettend kwetsbaar voelen zonder haar, wimpers en wenkbrauwen. Het geeft steun dat zoveel andere vrouwen zich hiermee ook kwetsbaar opstellen,” zegt Veenhoff. Een donatie voor borstkankeronderzoek vindt Pink Ribbon overigens essentieel: ‘Alleen zo’n selfie heeft geen zin.’

De meisjes van mooi, steunen dit project van harte! Werkend in de beauty branche, ervaren wij dagelijks hóe kwetsbaar heel veel vrouwen zich voelen, als het aankomt op hun uiterlijk en dan met name als ze make-uploos zijn na een schoonheidsbehandeling. Ook wij vinden een ‘naakte foto’ niet heel fijn! En toch hebben we het gedaan.. Wij zijn trots op onze #nomakeupselfie

20140412-191549.jpg
Uiteraard willen wij ook graag een bedrag doneren. Geïnspireerd door een krantenartikel op AD.nl kwamen we op de website van Pink Ribbon.
Ongelofelijk mooi om te zien hoeveel mensen zich inmiddels hebben aangemeld om geld in te zamelen met verschillende acties. Wij, als meisjes van mooi, hebben besloten om sowieso een bedrag van € 100,- te doneren. Daarnaast starten we vanaf deze site met een #awareness actie om zodoende zoveel mogelijk mensen uit te dagen om met ons mee te doen.

Hoe je dat kunt doen, lees je hier:

Plaats je ‘blotenbillenselfie’, voorzien van de hashtags: #nomakeupselfie #pinkribbon # meisjesvanmooi op: de Facebook pagina van Mooi Muiderberg óf op ons Twitter account @meisjesvanmooi.

En als je dat gedaan hebt, kun je doneren met een simpel sms-je naar een speciaal nummer van Pink Ribbon.
Sms PINK naar 4333. Per sms doneer je € 3,-. Dit is een vastgesteld bedrag. Uiteraard kun je wel zo vaak sms’en als je wilt. Je ontvangt 1 bedank berichtje. Simpel toch!

Uiteindelijk zullen we van alle #nomakeupselfies één grote collage maken en die krijg je, als dank voor je deelname, van ons op je eigen tijdlijn.
Doe je mee? Samen solidair met al die mensen die dagelijks de nare verschijnselen van kanker moeten ondergaan… We rekenen op jullie!

Met liefs van Joan, Ellen, Hanneke en Marjolijn

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s