www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Tips en trucs van Ellen..

Een reactie plaatsen

Make up, bijna elke vrouw in mijn salon gebruikt het. Sommige veel , andere weinig. Ieder z’n smaak. Ik vind het leuk als vrouwen hun eigen stijl hebben en zich niks aantrekken van mode kleuren of nieuwe ( soms echt foeilelijke) trends. Wél zijn er een aantal tips en trucs om make up mooi op te brengen en het zo te doen, dat je er echt beter uit gaat zien.

Vandaag gaat mijn ‘spreekbeurt’ over: foundation

Kies nooit een donkerdere kleur dan het lichtste deel van je gezicht. Let op dat je een kleur kiest zonder roze / oranje ondertoon. Een geligere kleur is echt mooier. Bij de HEMA hebben ze prima kleuren, niet te duur en en je kunt alle kleuren mengen. Kies twee kleuren (winter/zomer) en meng ’t op je hand. Heb je nou een hele rode huid, koop dan de groene (!) mengkleur, die heft het rode wat op.

Breng foundation niet te dekkend aan (tenzij je het toneel op gaat!)
Begin in het midden van je gezicht, maak je vingers vochtig of ( beter) gebruik een sponsje ( HEMA, driehoekjes, Top!!)
Dep de foundation, met name onder je ogen, in het kuiltje naast je neus ( bij de binnenkant oog) dáár heeft iedereen de donkerste kringen en het maakt fris en jong als je die lichter maakt. Probeer niet te veel om je (lach) rimpels weg te werken, door een dikke laag zie je die alleen maar meer. Dus dun uitsmeren bij rimpels en plooien, dames.
Neus, kin en dan de kaaklijn: smeer je foundation heel goed weg tot ver onder de kaaklijn. Niets is zo lelijk als zo’n rand! Vervaag het goed en neem een stuk van je hals mee. Als je bij de haarlijn komt, voorhoofd en wangen, stop dan ongeveer 2 cm voor de haarlijn met de foundation aanbrengen.
Neem de schone kant van je sponsje en veeg daarmee de foundation richting je haren. Vervaag het als het ware. Ook hier moet je dus zorgen dat er geen randen ontstaan. Bovendien zie je op haartjes de make up altijd heel goed zitten, zeker in daglicht, dus pas op dat je daar niet te dik smeert.
Neem een randje van je lippen mee, is mooi als je met lippotlood gaat werken, blijft het beter zitten. Check altijd even bij het raam en dus bij daglicht of je het netjes en natuurlijk hebt opgebracht.

20140402-230507.jpg
Ik ben geen fan van afpoederen, tenzij je een hele vette huid hebt, dan is het mooier. Als je toch wilt poederen, gebruik dan een doorzichtige, niet te dekkende poeder , niet te donker. Een huid met een glansje is echt natuurlijker, vind ik. Heb je last van puistjes, droge huid met velletjes?
Ga niet dikker smeren! Mijn ervaring is dat je niet camoufleert maar juist accentueert. Zo licht mogelijk aanbrengen en vooral je ogen en je mond goed opmaken, zodat daar de aandacht heen gaat.

Als je dit leest en je denkt : dit is me te ingewikkeld?
Maak dan even een afspraak bij MOOI voor je huid. Doen we het samen en leer ik het jou, stap voor stap.
In mijn volgende blog ga ik het hebben over ‘lipstick’…

Auteur: Ellen

Ondernemer @Mooi Muiderberg Blogger @meisjesvanmooi.nl Gezinsmanager @thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s