www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Al 10 jaar proefkonijn..

Een reactie plaatsen

20140325-080502.jpg

Nauwelijks te bevatten maar nog vóór dat ik manicure/pedicure werd, had ik al een een andere functie bij Mooi voor handen en voeten, namelijk die van… Proefkonijn!

Mijn carrière als proefkonijn begon ongeveer 10 jaar geleden toen Marjolijn een opleiding tot ‘nagelstyliste’ ging volgen.
Eerst moest ze gelnagels (niet te verwarren met de fantastische gellak van nu) leren maken. En of we het nou leuk vonden of niet .. Haar omgeving moest er aan geloven 😉 Binnen niet al te lange tijd liepen dus haar moeder, zussen, nichtjes én ik met de meest prachtige gelnagels aan onze vingers.
Tegenwoordig kunnen haar klanten beamen dat ze binnen 3 kwartier tot een uur een setje aanmeet, maar toen was dat wel even anders.. Je moest, als model, engelen geduld hebben maar zeker genoeg zitvlees! Haar tweede set ooit, kreeg ik aangemeten.. Ruim vijf uur heeft ze er over gedaan máár toen had ik ook wel wat!

De volgende stap in de opleiding was het maken van acrylnagels..
In die periode heeft ze vaak vertwijfeld geroepen: ik ga nóóit van die acrylnagels maken en dreigde zelfs om haar lespakket het raam uit te ‘flikkeren’ (hoor je het haar zeggen?) Dat kunnen we ons nu haast niet voorstellen want Marjolijn is een echte acryl-freak geworden en maakt de meest mooie, natuurlijke nagels die er bestaan…

Maar, zoals met veel dingen, ze beet zich er in vast en binnen no time hadden wij, haar proefkonijnen, de meest bijzondere nagels. Voor mij, maar zeker voor mijn omgeving, ging er een wereld open. Ik, die nóóit wat met mijn nagels had gedaan en amper van het bestaan van al die mogelijkheden op de hoogte was, liep trots rond met mijn gekleurde, gebloemde of natural nagels… Je kon het zo gek niet bedenken of ik heb het gehad! In de loop der jaren heb ik menig persoon versteld maar zeker ook verbijsterd doen laten staan.. Heftige, bizarre creaties mocht ik dragen. Kun je het voorstellen, ík met 3D nagels, zó lang, dat ik amper iets kon doen..

20140325-081129.jpg
Na het behalen van haar examen heeft ze niet meer stilgezeten en is ze zich constant blijven verbeteren. Menig nagelbijtster heeft dankzij haar doorzettingsvermogen ‘volwaardige’ nagels of is zelfs van die nare bijtverslaving af gekomen.
Nu, 10 jaar later, heeft Marjolijn een klantenkring opgebouwd uit de hele regio. En zie ik elke dag mensen blij weggaan met de mooiste nagels.
Alweer 10 jaar nagels van Marjolijn en wat is het mooi om daar bij te zijn!

20140325-081501.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s