www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Mooi voor je netwerk: Barbara Mounier!

Een reactie plaatsen

Wat leuk dat ik het spits mag afbijten in ‘Mooi voor je netwerk’ van de Meisjes van Mooi! Ik volg de salon én de blog van Marjolijn en haar collega’s namelijk op de voet. Niet alleen omdat ik van hun heerlijke behandelingen en de grappige verhalen geniet, maar ook omdat netwerken de dames in het bloed zit. En laat dat bij mij nou nét zo werken!

Even voorstellen? Mijn naam is Barbara Mounier. Ik werk in Nederland en in Duitsland, als tekstschrijver, taaltrainer en cultuurmanager. Ik woon sinds ongeveer 8 jaar in Muiderberg. Een heerlijke plek, als je het mij vraagt. Een dorp waar ik me thuis voel en steeds meer mensen ken. In het afgelopen jaar kwam mijn ‘lokale netwerk’ opeens in een enorme stroomversnelling. En daar zijn een paar redenen voor.

In de eerste plaats: ‘mooi uit ’t gooi’ – onze lokale marktplaats op Facebook. Anderhalf jaar geleden had ik mijn zolder opgeruimd. Je kent dat lekkere gevoel, eindelijk ruimte. Er stonden er vier tassen met spullen in de gang – mooie dingen eigenlijk, die nog best een ronde meekonden. En toen bedacht ik: nee, geen Kringloper, en ook geen Marktplaats. Ik ga eens kijken of ik deze spullen hier in het dorp kan weggeven of verkopen. Gewoon via Facebook. Een week later deden er 100 mensen mee. Na een maand waren het er 400. Nu zijn we met bijna 1000. Ongelofelijk! De charme van ‘mooi uit ’t gooi’ is dat je je spullen doorgeeft aan mensen die bij je om de hoek wonen. Het is snel en makkelijk afspreken – en het voelt vertrouwd.

De tweede boost voor mijn netwerk was het schoolplein. Als je mij dit een jaar geleden had verteld, had ik gewoon gelachen. Maar het is waar! Via de kleuterklas komt er ieder jaar een hele groep volwassenen met elkaar in contact. Speelafspraken, kinderfeestjes en natuurlijk het dagelijkse halen en brengen: opeens kom je elkaar overal tegen. En raak je in gesprek. Of je nu over waterpokken, werk of wintersport staat te kletsen, maakt niet eens zoveel uit. De ouders van klasgenootjes zijn een verrijking van je netwerk.

De derde netwerk-factor: Hart voor Muiderberg. Een vrolijk clubje vrijwilligers, die zich inzetten voor het behoud van de mooie dingen in het dorp. Begonnen als actiegroep tegen de aanleg van een sportveld, maar inmiddels veel breder. We zetten ons in voor beter openbaar vervoer, voor minder geluidsoverlast van de snelwegen en voor onze ondernemers. Voor HvM schrijf ik regelmatig artikelen over mensen met een grote passie, namelijk hun eigen zaak.

Waarom vertel ik je dit allemaal? Omdat ik geloof dat het ‘verbreden van je netwerk’ één van de beste dingen is die je kunnen overkomen. Doordat je met nieuwe mensen praat over hun werk, hun uitdagingen, hun plannen, kom je niet alleen veel te weten, maar ook allerlei kansen tegen. Kansen om samen te werken bijvoorbeeld.

Marjolijn en de Meisjes van Mooi willen een echt ondernemersnetwerk in Muiderberg opzetten. Daar maak ik graag deel van uit! Dus, heb je een lastige schrijfklus? Een meertalig project met een lastige cultuurbarriere? Een wanhopige puber met slechte cijfers voor zijn talen? Laat het me weten, ik help je graag verder. Op mijn website barbaramounier.com vind je informatie over mijn werk. En wie weet komen we elkaar snel tegen – in ons fijne dorp.

20140311-175142.jpg

Auteur: Barbara

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s