www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Jong geleerd, oud gedaan.. Sorry, niet altijd!

4 reacties

20140126-133548.jpg
Niets is leuker dan dat klanten hun dochtertjes meenemen naar onze salon. Natuurlijk geven we de dametjes in spé even wat extra aandacht en negen van de tien keer, lopen ze (beide trots en stralend) hand in hand de salon uit, mét nagellak of lippenstift.

Toch begint het hier en daar een beetje de spuigaten uit te lopen. Je ziet het misschien ook wel eens langskomen in showbizz programma’s of bladen; artikeltjes als ‘model en actrice Jessica Alba werd gespot toen ze haar kleuter meenam naar de nailsalon’ of ‘Zangeres Gwen Stefani trakteert haar zoontjes op manicures.’ Op zich onschuldig maar inmiddels weten we dat het veel erger kan door documentaires als ‘Toddlers and Tiara’s’ die vertoond werd op de Amerikaanse zender TLC. Gruwelijk dat mensen hun kinderen laten meedoen aan de zogenaamde ‘beauty peagents’ oftewel schoonheids wedstrijdjes. Een beeld hoe het er op die shows aan toe gaat én hoever ouders gaan met hun kleintjes (ik zit werkelijk met open mond te kijken) zie je op dit fragment.

Omdat er dus een markt voor bestaat, springen schoonheidssalons hier handig op in en bedenken van alles om de kleine kleuterdiva’s te kunnen dienen met ‘beauty treatments’. Echt geshockeerd ben ik van verhalen dat sommige meisjes van 10/11 jaar op reguliere basis de zogenaamde ‘bikini-wax’ behandelingen ondergaan of wimper extensions en acrylnagels krijgen aangemeten. Uhhhh, pardon????? Ik hou er van om met mijn uiterlijk bezig te zijn, werk natuurlijk zelf in de schoonheidsbranche en ben er niet vies van om een centje te verdienen maar…. Als kinderen van die leeftijd werkelijk worden mee gesleurd naar salons voor ‘beauty treats’ van een paar uur, wat leer je ze dan eigenlijk over schoonheid, eigenwaarde, jezelf mogen zijn, kortom dingen die echt belangrijk zijn?

Bij Mooi Muiderberg zijn wij best heel strikt en hanteren sowieso een leeftijdgrens als het aankomt op bijvoorbeeld kunstnagels aanmeten of ontharen. We zijn benieuwd hoe jullie erover denken: Ben je nooit te jong voor bijvoorbeeld ‘a good wax’ of zouden er strenge regels moeten komen voor het geven van bepaalde schoonheidsbehandelingen aan kinderen?

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

4 thoughts on “Jong geleerd, oud gedaan.. Sorry, niet altijd!

  1. Een beetje ontharen is wat mij betreft geoorloofd als je dochter een unibrow (doorlopende wenkbrauwen) heeft. Dat lijkt me nog vrij onschuldig. Maar een bikiniwax als je 10/11 bent?! Dat kan echt niet hoor!
    Kunstnagels lijken me voor kinderen ook niet gezond en zou ik niet eerder toestaan dan vanaf een jaar of 14/15 denk ik. En dan alleen incidenteel voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of feestdag ofzo.

    Like

    • Bedankt voor je reactie Mariska. Overbeharing is altijd naar maar zeker als je een kind bent. Natuurlijk kun je daar iets mee. Acrylnagels mogen bij ons echt pas vanaf 16 jaar. Nagelbedden eerst maar even laten volgroeien, heb ik altijd geleerd 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s