www.meisjesvanmooi.nl

Alle ins en outs van de leukste salon in Nederland en omstreken

Vandaag is rood..

Een reactie plaatsen

Als mannen het voor het zeggen hebben qua keuze van een kleur nagellak voor hun vrouw, dan kiest een derde van de mannen voor rode nagellak. 80% van de vrouwen geeft aan wel eens rode nagellak te dragen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Etos vorig jaar heeft gehouden onder 500 mannen en 500 vrouwen.

Revlon’s nailpolish kwam in 1932 met gekleurde nagellak op de markt. Deze nagellak was bedacht door een Franse visagiste, Michelle Ménard, die op het idee werd gebracht door de samenstelling van autolak. Toen Hollywood sterren als Marilyn Monroe en Bette Davis’ werden gespot met rood gekleurde nagels wilde ineens iedere vrouw nagellak en sindsdien is nagellak niet meer weg te denken uit ons leven.

Rood wordt gezien als de meest verleidelijke kleur en werd mede daarom lange tijd geassocieerd met de ‘vrouwtjes van lichte zeden’.
Tegenwoordig dragen juist assertieve, extraverte en glamoureuze vrouwen rode nagellak. Deze vrouwen willen netjes, maar tegelijkertijd eigenzinnig overkomen. Vrouwen met rode nagels durven hun sexy kant te laten zien, maar willen de touwtjes wel zelf in handen houden. Rode nagels staan voor ‘vrouwelijkheid’ en wordt niet alleen door serieuze, maar ook door creatieve vrouwen gedragen.

Kijkend naar mijn eigen rode nagels bedenk ik; I am sexy and I know it.. know it!

20140117-081246.jpg

Auteur: Marjolijn

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s